Elk gezin heeft een MiniMuzikantje thuis zitten!

Wij helpen ouders graag met opvoedingsvragen. We ondersteunen ouders door middel van de verschillende persoonlijkheden van de MiniMuzikantjes. We begrijpen dat elk kind uniek is en dat er geen universele aanpak bestaat die voor elk kind werkt. Daarom bieden wij advies dat is afgestemd op de specifieke behoeften en karaktereigenschappen van kinderen.

Elk gezin heeft wel een MiniMuzikantje thuis zitten:

Fretje:

 • Kwaliteiten: Zelfverzekerd, vastberaden, veel zelfvertrouwen, kan voor zichzelf opkomen, handig, fantasierijk en moedig.
 • Onhandigheden: Wil graag alles bepalen, raakt snel gefrustreerd en boos, heeft moeite met samenwerken en geduldig zijn en start vaak de dag al negatief.
 • Voorkeursemoties: Boosheid, teleurstelling, frustratie.

Fien

 • Kwaliteiten: Georganiseerd, doelgericht, serieus, sportief, ambitieus, snel, zelfstandig en wil graag groeien.
 • Onhandigheden: Heeft een vaste mindset, kan slecht omgaan met verandering en tegenslag, is snel teleurgesteld en perfectionistisch, werkt vaak aan lange termijn doelen waardoor ze minder geniet van het moment.
 • Voorkeursemoties: Verdriet, teleurstelling, paniek.

BemBem

 • Kwaliteiten: Enthousiast, positief, spontaan, speels, flexibel, kan goed hulp vragen en kan fouten accepteren.
 • Onhandigheden: Te veel actie tegelijk, moeite met focus en plannen, vraagt te vaak hulp zonder eerst zelf te proberen en reguleert enthousiasme minder goed.
 • Voorkeursemoties: Blij, enthousiast, trots.

Feetje

 • Kwaliteiten: Gevoelig, reflecterend, creatief, wijs, dromerig, sterk, kan goed troosten.
 • Onhandigheden: Snel overprikkeld, moeite met slapen, trekt zich snel terug, heeft tijd voor zichzelf nodig, storm in haar hoofd van emoties.
 • Voorkeursemoties: Dankbaarheid, ontspannen, tevreden.

Belle

 • Kwaliteiten: Respectvol, geduldig, samenwerkend, denkt aan anderen, bescheiden, rustig, netjes en behulpzaam.
 • Onhandigheden: Weinig zelfvertrouwen, moeite met voor haar mening op te komen en omgaan met onenigheid, snel onzeker en passief.
 • Voorkeursemoties: Bang, schrikken, verlegen/zenuwachtig.

Waarom maken we gebruik van de MiniMuzikantjes?

Herkend en Gezien Voelen

Wanneer kinderen zich herkennen in één van de MiniMuzikantjes, voelen ze zich begrepen en erkend. Dit kan hun zelfvertrouwen en welzijn enorm bevorderen. Het helpt kinderen om te leren omgaan met hun eigen emoties en gedragingen, omdat ze zien dat anderen (de MiniMuzikantjes) ook met dezelfde uitdagingen te maken hebben.

Praktische en Concreet Advies

Onze aanpak biedt ouders praktische en concrete tips die direct toepasbaar zijn. Of het nu gaat om het helpen van Fretje om geduldiger te zijn, of om Fien te ondersteunen bij het omgaan met verandering, ouders krijgen specifieke tools en strategieën die passen bij de persoonlijkheid van hun kind.

Oplossingsgerichte Aanpak

De diversiteit van de MiniMuzikantjes stelt ons in staat om een oplossingsgerichte aanpak te hanteren. In plaats van te focussen op problemen, richten we ons op de sterke punten en kwaliteiten van elk kind. Dit positieve perspectief helpt kinderen en ouders om samen te werken aan groei en ontwikkeling.

Gedeelde Ervaringen en Leren van Elkaar

Ouders kunnen leren van de ervaringen van andere ouders die kinderen hebben met vergelijkbare persoonlijkheden. Dit creëert een gemeenschap van ouders die elkaar kunnen ondersteunen en inspireren. Door de verhalen en successen van anderen te horen, kunnen ouders nieuwe inzichten en ideeën opdoen voor hun eigen opvoedingsaanpak.

Conclusie

Bij Kindertraining Nederland geloven we in de kracht van diversiteit en individualiteit. Onze MiniMuzikantjes zorgen ervoor dat we opvoedingsadvies kunnen bieden dat echt past bij elk kind. Door te werken met de unieke kwaliteiten en uitdagingen van elk MiniMuzikantje, kunnen wij ouders helpen om hun kinderen te laten groeien en bloeien. Of je kind nu lijkt op Fretje, Fien, BemBem, Feetje of Belle, wij hebben de expertise en de tools om jou te ondersteunen bij het opvoeden van een gelukkig en zelfverzekerd kind.

Ontdek vandaag nog hoe de MiniMuzikantjes jouw opvoedingsreis kunnen verrijken en maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek bij Kindertraining Nederland!