Lekker In Mijn Vel – Emotiebox voor thuis

Ontdek de wereld van de MiniMuzikantjes thuis met je kind!

Is jouw kind tussen de 2 en 6 jaar en vind je het leuk om thuis wat extra aandacht te besteden aan de sociaal-emotionele ontwikkeling? Dan is de Lekker In Mijn Vel Emotiebox misschien iets voor jou en je kind! Met deze Emotiebox stap je in de wereld van de MiniMuzikantjes. In 8 weken werk je thuis aan het emotioneel bewustzijn en de emotieregulatie.


Voor je kind

Met deze Emotiebox leert je kind van alles over emoties, en de regulering hiervan. Naast het lezen van de boeken, doe je met je kind oefeningen uit het doeboek, knutselopdrachten en zijn er kleurplaten. Kinderen vinden de MiniMuzikantjes leuk, zo maak je je kind enthousiast om aan de slag te gaan met de box. Ook zijn er liedjes op spotify te luisteren als toevoeging op de training. Je kind leert, maar belangrijker geniet van de Lekker In Mijn Vel momentjes met jou als ouders/verzorger.

Voor jou als ouder/verzorger

Met deze Emotiebox wordt ook een werkboek geleverd, hierin staat onder andere een uitleg voor de training, maar ook meer informatie over de emotionele ontwikkeling en opvoeding. Laat je inspireren! Hiernaast staan er opdrachten in dit werkboek die uitgevoerd kunnen worden met je gezin. Zo werk je naast het bevorderen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind, ook aan de relatie tussen ouder/gezin en kind!

Wat zit er in de Emotiebox?
  • Het voorleesboek: De MiniMuzikantjes en het Emotiefeest; 5 mooie verhalen om de MiniMuzikantjes goed te leren kennen
  • Een thema voorleesboek: De MiniMuzikantjes en hun emoties; korte verhaaltjes rondom de thema’s van de Emotiebox (kwaliteiten, onhandigheden, blij, verdriet, boos, bang, dankbaar)
  • Een werkboek voor jou als ouder; vol uitleg, gezinsopdrachten en tips
  • Een doeboek voor jouw kind; vol kleurplaten, opdrachten en knutselopdrachten
  • Klein knutselmateriaal; voor de knutselopdrachten van het doeboek
  • De A3 poster: Ik ben een ster! ; een poster om de 8 weekse reis te volgen en na elke week een sticker te plakken
  • De 5 MiniMuzikantjes knuffels; van de muziekvrienden Belle, BemBem, Fretje, Fien en Feetje
  • Een katoenen tasje met kleine cadeautjes; een cd met liedjes (die ook op spotify staan), ansichtkaarten, een gelukssteentje, een ster sleutelhanger en een A3 beloningsposter met beloningstickers)

“Op een speelse en toegankelijke manier heb ik enorm genoten van deze Lekker In Mijn Vel momentjes met mijn kind”.