Lekker In Mijn Vel – MiniMuzikantjes & StarkidZ

Ik zit Lekker In Mijn Vel!

Kindertraining Nederland heeft een visie: niemand is perfect. We zijn allemaal gelijkwaardig, met iedereen zijn eigen kwaliteiten en onhandigheden. Iedereen is wel eens onhandig. We juichen het toe dat elk kind het beste uit zichzelf haalt. Hier werken we aan door ons te richten op de sociaal-emotionele competenties en te investeren in de mentale veerkracht van elk kind. In combinatie met het belang van creativiteit in het werken met kinderen zijn de MiniMuzikantjes ontwikkelt voor de leeftijd 3-9 jaar. Ook zijn de StarkidZ (de MiniMuzikantjes maar dan wat stoerder en ouder) in ontwikkeling voor kinderen van 9-12 jaar. De fictieve figuren zijn de basis voor de Lekker In Mijn Vel trainingen.


De MiniMuzikantjes

Maak kennis met Fretje Gitaar, Belle Piano, Fien Saxofoon, BemBem Trommel en Feetje Muzieknoot, de MiniMuzikantjes die wonen in Muziekland.


Het zijn 5 fictieve figuren die kinderen de mogelijkheid geven om uit te proberen, te oefenen, fouten te maken en het anders te proberen. Het is een laagdrempelige manier om te investeren in de sociaal en emotionele ontwikkeling van kinderen, want door alle verhalen van de MiniMuzikantjes worden kinderen meegenomen naar de wereld van emoties, kwaliteiten, handig gedrag, onhandig gedrag, oplossingen en positiviteit.

Lees onze blog “Elk gezin heeft een MiniMuzikantje thuis zitten!”

Hieronder staat een poster om in het kort een beeld te schetsen van de kwaliteiten en onhandigheden van de MiniMuzikantjes.


Na het ontwikkelen van de Lekker In Mijn Vel (LIMV)-methode en de MiniMuzikantjes zijn er oefeningen en sessies ontwikkelt op basis van onze LIMV doelen. De doelen zijn uitgezet in een 8-weekse emotionele bewustwording en regulatie training, en 12-weekse persoonlijke ontwikkeling en empowerment training. In deze trainingsmomenten staat creativiteit centraal in de vorm van knutselen, tekenen, zingen, dansen en toneel. Wij vinden het ‘zorg op maat’ principe erg belangrijk en zo zijn de trainingsmomenten af te stemmen op de behoefte van het kind of de groep. Je kan de methode gebruiken voor individuele kindercoaching, groepstrainingen en is er zelfs een Lekker In Mijn Vel Emotiebox voor ouders/verzorgers en kind thuis. Kijk bij ons aanbod voor meer informatie.

Wil je meer weten over Kindertraining Nederland en onze methode, neem vooral contact met ons op via het contactformulier.