Wat je kan leren van Belle

Leer van de kwaliteiten van Belle

 

Belle houdt ervan om andere mensen blij te maken. Ze denkt vaak aan de ander en is de beste in complimentjes geven. Belle is goed in meebewegen in een groep. Ze hoeft namelijk niet altijd haar zin te hebben of gelijk te krijgen. Ze kan goed luisteren en neemt haar verantwoordelijkheid. Belle is goed in samenwerken. Daarnaast is Belle een fantastische pianiste en zangeres. Helaas is Belle niet altijd overtuigd van zichzelf. Op het podium voelt ze zich wat verlegen, onzeker, bang en paniekerig. Tijdens een optreden met de band, durft Belle soms ineens niet te zingen. Ze doet dan haar mond open, maar er komt niks uit. Hoe kan dat nou? Belle heeft minder zelfvertrouwen en denkt snel dat ze het niet kan, waardoor zingen voor publiek soms niet lukt.

 

Ondanks dat Belle dus wel eens onhandig is, heeft zij dus ook veel kwaliteiten. Door Belle leren we samen te werken en complimentjes te geven.
Belle kan goed luisteren naar wat van haar gevraagd wordt, kan antwoord geven op wat haar gevraagd wordt en ze voelt zich verantwoordelijk voor haar eigen taak.

Zie hieronder een Scheur je een complimentje poster. Een mooi middel om meer bewustwording te creëren over hoe de ander eruit ziet en hoe de ander zich gedraagt, Ook kan je kind een complimentje aan zichzelf geven. Wij geloven in de kracht van deze positiviteit.

Om goed te leren samenwerken is oefenen erg belangrijk. Speel thuis spelletjes samen, waarbij samenwerken erg belangrijk is.

 

Print hier onze Scheur je een complimentje poster