Gezond In Mijn Vel trainingen

Gezond leven is niet voor iedereen een gemakkelijke opgaaf. Echter: ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Dat is waar de kindertraining Gezond In Mijn Vel (hierna GIMV) van betekenis wordt. De GIMV methode® is gericht op fysieke fitheid van kinderen van 3 t/m 12 jaar; het bevorderen van gezond gedrag: bewegen, voeding en ontspanning & slapen.

De GIMV kent een oplossingsgerichte aanpak. Waarbij gebruikt wordt gemaakt van fictieve figuren: de MiniMuzikantjes en de StarKidZ, met elk hun eigen karakter, emoties, gedachten, kwaliteiten, (on)handigheden, oplossingen en positiviteit.
We begrijpen dat elk kind en elk gezin uniek is en dat er geen ‘one-size-fits-all’-aanpak is. Daarom is ons GIMV aanbod afgestemd op de individuele behoeften van kinderen en gezinnen.

Samen met onze fictieve figuren oefenen en groeien!

Het werken met de MiniMuzikantjes en de StarKidZ is een prachtige toegankelijke benadering. Niet omdat kinderen moeten veranderen, niet omdat we perfect moeten zijn, maar juist omdat we van genieten en beleven gaan groeien! De GIMV met de MiniMuzikantjes heeft dan ook een preventieve insteek met een oplossingsgerichte aanpak!

De GIMV met de MiniMuzikantjes (voor Peuters, Kleuters en Groep 3) legt de basis voor een gezonde lichamelijke ontwikkeling en kan latere uitdagingen verminderen.

Mijn kind heeft het met heel veel plezier gedaan en veel geleerd.
Als ouder vind ik de inhoud en vormgeving erg leuk en aansprekend“.

Onze fictieve figuren geven de visie van KTN en de werkelijkheid van het leven weer: niemand is perfect en iedereen is wel eens onhandig. Ook de MiniMuzikantjes en de StarKidZ zijn niet perfect en zijn allemaal onhandig op hun eigen manier. Samen met de fictieve figuren wordt gekeken naar wat een kind wil en kan leren in plaats van wat het niet kan. Zo kan zorg op maat gegeven worden: van pillen (behandelen) –> naar preventie (voorkomen) –> naar amplitie (versterken, eigen regie leren nemen). Bij de GIMV ligt de nadruk op preventie en amplitie.

Daarnaast worden ouders meegenomen in het groeiproces van kinderen en ontvangen ouders wekelijks Post voor thuis, vol ideeën, inzichten en gezinsopdrachten.