Wie zijn wij?

Maximaal levensgeluk voor kind en gezin!

Onze missie is: samen bouwen aan een wereld waarin elk kind kan opgroeien tot een gelukkig en veerkrachtig individu, omringd door liefde, begrip en welzijn!

De visie waaruit wij werken is: niemand is perfect, iedereen is wel eens onhandig!
Door de visie dat niemand perfect is te omarmen, geven we onszelf de vrijheid om mens te zijn! We kunnen ons richten op persoonlijke groei, veerkracht en het genieten van het proces, in plaats van te streven naar een onbereikbaar ideaal.

Imperfectie brengt diversiteit en authenticiteit met zich mee. Het is onze unieke mix van eigenschappen, ervaringen en imperfecties die ons tot individuen maakt. Juist in onze tekortkomingen vinden we vaak onze grootste kracht en groeimogelijkheden. Het is belangrijk om te beseffen dat niemand alles perfect kan doen, en dat is volkomen normaal. Fouten maken is een natuurlijk onderdeel van het leerproces en kan leiden tot waardevolle lessen en persoonlijke groei.

Wanneer we erkennen dat niemand perfect is, opent dit de deur naar empathie en verbinding. Als we onszelf en anderen accepteren met al onze gebreken, creëren we een omgeving waarin iedereen zich veilig en geaccepteerd voelt. Het delen van onze kwetsbaarheden en het omarmen van elkaars imperfecties versterkt relaties en bevordert een diepere vorm van menselijke connectie.

Conclusie:
Onze visie vanuit waar wij werken: niemand is perfect, dat is wat ons menselijk maakt. Het is tijd om afstand te nemen van de obsessie met perfectie en in plaats daarvan de schoonheid en kracht van imperfectie te omarmen! Door onszelf en anderen te accepteren met al onze tekortkomingen, kunnen we empathie en verbinding bevorderen en een leven leiden dat authentiek en bevrijdend is.

Jennie de Weerd

Mijn naam is Jennie de Weerd en het gezicht achter Kindertraining Nederland. Sinds 2017 zet ik me in om kinderen en gezinnen te helpen die ondersteuning nodig hebben. Ik vind juist zorg op maat zo belangrijk, om het verschil te maken!

Als klein meisje ben ik opgegroeid op het schip van mijn ouders én op een schippersinternaat. Het opgroeien op een schip en alles wat daarbij kwam kijken zal ik nooit vergeten: spelen in een leeg ruim (met skelters en rolschaatsen sjeesden we door het ruim), spelen in een vol ruim met veevoer (het gekietel in mijn laarzen en de geur van veevoer❤️), het klotsen van water tegen het schip en altijd via het touw omhoog klimmen. Wat voelde ik me altijd thuis op het water (en nog steeds). Ik ben dan ook enorm dankbaar voor het avontuurlijk leven wat mijn ouders mij hebben gegeven!

Het opgroeien op een schippersinternaat zal ik ook nooit vergeten. Voor sommige begeleiders had ik veel liefde en voor helaas veel begeleiders niet. In deze tijd is al een diepgewortelde drijfveer ontstaan om te werken vanuit liefde en passie! Om het verschil te maken en er daadwerkelijk te zijn voor je cliënt.
Naast het gemis en het hebben van heimwee werd er ook veel gepest en hebben veel kinderen zich enorm onveilig gevoeld. Ik nam het graag op voor de kinderen die gepest werden en schreef toen ik 15 jaar was een kleine musical “ze pakken altijd mij”. Ik wou het verschil maken, ik wou er zijn voor de mensen die het gevoel hadden dat ze niet gezien werden! En dit doe ik nog steeds. Dit is mijn persoonlijke missie geworden!

Tijdens mijn opleiding pedagogiek, toen ik 21 jaar was, koos ik dan ook voor een stage in een Aids kliniek voor kinderen in Roemenië. Hier ging ik iets te idealistisch heen, omdat ik dacht dat ze echt op mijn hulp zaten te wachten. ,Helaas was dit niet echt het geval en dus zocht ik na drie maanden (terwijl ik in Roemenië zat) een nieuwe stage plek. Ik regelde een busje en verhuisde van Sibiu naar Mediaș, naar een plek waar ik me meteen thuis voelde en veel kon betekenen voor de lokale bevolking. Een plek die ik nooit zal vergeten en waarvan ik weet dat ik er ooit terug zal keren. Een plek waar ik diepe dalen heb gekend, zoals eenzaamheid en het leren omgaan met angstige mensen. Maar het is ook een plek waar ik vele pieken heb gehad, zoals het leren kennen van liefdevolle mensen en enorme trotsheid voelen dat ik dit alleen deed.

Na mijn pedagogiek opleiding ben ik gestart als gezinsvoogd, werk wat ik uiteindelijk 9 jaar lang heb gedaan. Ik was jong en onervaren, maar met veel levenservaring en lef.
Doordat ik in dit werk als gezinsvoogd veel te maken had met kinderen die niet lekker in hun vel zaten en hiervoor meer wou betekenen, ben ik al in 2012 een opleiding tot kindercoach bij BGL gaan volgen. Tijdens deze opleiding was het direct duidelijk: dit is wat ik wil! Hierin kan ik alles kwijt!

En dan ineens is het 2023 en heb ik al veel kinderen, ouders en gezinnen mogen en kunnen helpen! Precies dat is wat ik wil! Maximaal levensgeluk voor kind en gezin! En dat hoeft niet perfect, ik heb ook geen perfecte jeugd gehad. Maar ik gun iedereen een veilige plek waar je gezien wordt en waar er van je gehouden wordt! Liefs, Jennie

Jennie – Eigenaar

Ontmoet ons team

Femke Rijk – Jeugdzorgwerker en
Sherborne therapeut
Fedor van Grondelle – Gastheer
Noortje Smeets – Jeugdzorgwerker
Ingrid Grasso – Gastvrouw
Edward Heistek – Activiteitenbegeleider
Sanae Daakour – Jeugdzorgwerker
Mirthe van Alphen- Jeugdzorgwerker
Lilly-Rose Jonkers – Jeugdzorgwerker
Danielle Jansen – Jeugdzorgwerker en Zorgcoördinator
Lieke Harmsen – Locatiemanager
dr. Colin Bos – Gedragsdeskundige