Wie zijn wij?

Maximaal levensgeluk voor kind en gezin!

Bij Kindertraining Nederland zien we de kindertijd als een ton vol kansen! Juist dát is het moment om te investeren in de totale vitaliteit van kinderen. Dan vindt de meeste groei van het brein plaats en ontstaan gedragspatronen.
Wij geloven dat kinderen (en elk mens) een potentie, een rijkdom heeft. Een vermogen aan krachten, kwaliteiten, mogelijkheden en vaardigheden. Potentie is voor ons dat je alles uit het leven haalt wat erin zit voor maximaal levensgeluk!

Onze missie is: maximaal levensgeluk brengen bij kinderen en gezinnen in Nederland.
De visie waaruit wij werken is: niemand is perfect. We zijn we allemaal gelijkwaardig, met iedereen zijn eigen kwaliteiten én onhandigheden. We juichen het toe dat ieder mens het beste uit zichzelf haalt!

Jennie de Weerd

Mijn naam is Jennie de Weerd en het gezicht achter Kindertraining Nederland. Sinds 2017 zet ik me in om kinderen en gezinnen te helpen die ondersteuning nodig hebben. Ik vind juist zorg op maat zo belangrijk, om het verschil te maken!

Als klein meisje ben ik opgegroeid op een schippersinternaat, mijn ouders waren namelijk schippers. Het opgroeien op een schip en alles wat daarbij kwam kijken: spelen in een leeg ruim (met skelters en rolschaatsen sjeesden we door het ruim), spelen in een vol ruim met veevoer (het gekietel in mijn laarzen en de geur van veevoer zal ik nooit vergeten), het klotsen van water tegen het schip en altijd via het touw omhoog klimmen. Wat voelde ik me thuis op het water, het zijn mijn wortels.
Ik ben enorm dankbaar voor het avontuurlijk leven wat mijn ouders mij hebben gegeven!

En tegelijkertijd ben ik opgegroeid op een schippersinternaat, daar waar het niet altijd fijn was voor kinderen. Naast het gemis en heimwee werd er ook veel gepest en hebben veel kinderen zich enorm onveilig gevoeld. Dit raakte mij toen al als klein meisje. Ik nam het dan ook graag op voor de kinderen die gepest werden en schreef toen ik 16 jaar was een kleine musical “ze pakken altijd mij”. Ik wou het verschil maken, ik wou er zijn voor de mensen die het gevoel hadden dat ze niet gezien werden!

Tijdens mijn opleiding pedagogiek, toen ik 21 jaar was, koos ik dan ook voor een stage in Roemenië. Hier ging ik iets te idealistisch heen, omdat ik dacht dat ze echt op mijn hulp zaten te wachten. Dit bleek op mijn eerste stageplek niet het geval, dus zocht na drie maanden (terwijl ik in Roemenië zat) een nieuwe stage plek. Ik regelde een busje en verhuisde van Sibiu naar Mediaș, naar een plek waar ik wel wat kon betekenen. Een plek die ik nooit zal vergeten en waarvan ik weet dat ik er ooit terug zal keren. Een plek waar ik diepe dalen heb gekend, zoals eenzaamheid en het leren omgaan met angstige mensen, maar het is ook een plek waar ik vele pieken heb gehad, zoals het leren kennen van liefdevolle mensen en enorme trotsheid voelen dat ik dit alleen deed.

Na mijn pedagogiek opleiding ben ik gestart als gezinsvoogd, wat ik uiteindelijk 9 jaar lang heb gedaan. Ik was jong en onervaren, maar met veel levenservaring en lef.
Doordat ik in dit werk als gezinsvoogd veel te maken had met kinderen die niet lekker in hun vel zaten en hiervoor meer wou betekenen, ben ik al in 2012 een opleiding tot kindercoach bij BGL gaan volgen. Tijdens deze opleiding was het direct duidelijk: dit is wat ik wil!

En dan ineens is het 2023 en heb ik al veel kinderen, ouders en gezinnen mogen en kunnen helpen! Precies dat is wat ik wil! Maximaal levensgeluk voor kind en gezin! En dat hoeft niet perfect, ik heb ook geen perfecte jeugd gehad. Maar ik gun iedereen een veilige plek waar je gezien wordt en waar er van je gehouden wordt!

Het team

Femke – Jeugdzorgwerker
Fedor – Activiteitenbegeleider
Marieke – Jeugdzorgwerker
Noortje – Jeugdzorgwerker
Sanae – Jeugdzorgwerker
Edward – Jeugdzorgwerker
Danielle – Jeugdzorgwerker